Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

ITO IAȘI 2017 │ MAI MULȚI TINERI DIN EPISCOPIA GIURGIULUI PARTICIPĂ LA ACEST EVENIMENT INTERNAȚIONAL

31.08.2017 | Vizualizari: 614


Astăzi, 31 august 2017, la Catedrala Episcopală Adormirea Maicii Domnului din municipiul Giurgiu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie, un sobor de preoți și diaconi, condus de Părintele Arhim. Teodor Șerban, Vicar Administrativ al eparhiei noastre, a oficiat o slujbă de mulțumire, urmată de mai multe rugăciuni de binecuvântare a călătoriei pentru reprezentanții Episcopiei Giurgiului, care vor participa la Întâlnirea Înternațională a Tinerilor Ortodocși ce va avea loc în perioada 1-4 septembrie 2017 la Iași.


Cu acest prilej, Părintele Arhim. Teodor Șerban a adresat tinerilor un cuvânt de încurajare şi binecuvântare, în care a evidențiat importanța dialogului tinerilor și a misiunii creștin-ortodoxe a acestora, în societatea contemporană.În continuare, Preacuvioșia Sa a înmânat steagul Episcopiei Giurgiului, doamnei prof. Monalisa Chiripuci, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu, reprezentanta grupului eparhiei noastre la ITO 2017.


Vă transmit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie și ne bucurăm că ați început această întâlnire a tinerilor, venind la Catedrala din municipiul Giurgiu, pentru a primi ajutorul lui Dumnezeu și a vă înmâna drapelul Episcopiei Giurgiului, pe care să-l purtați și în care să vă recunoașteți ca fii ai acestei eparhii, de pe meleagurile vlăscene, le-a spus Părintele Arhim. Teodor Șerban, Vicar Eparhial.După acest moment solem, preoții și tinerii ce alcătuiesc delegația Episcopiei Giurgiului, purtând drapelul național și pe cel al Eparhiei, au plecat spre Iași pentru a lua parte la acest eveniment cu participare naţională şi internaţională, organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


La final, toți participanții au primit pachete pentru drum, iconițe și reviste duhovnicești, apărute la Editura Eparhială.***


Grupul celor peste 50 de tineri care au plecat către Iași astăzi, 31 august 2017, este însoțit de Părintele Tudor Georgian Bogdan, Consilier la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Giurgiului, de Părintele Necula Daniel, inspector la disciplina Religie, și de domnul Botgros George, profesor de Vechiul Testament din cadrul Seminarului Teologic Ortodox Teoctist Patriarhul al eparhiei noastre.


Sute de tineri care vin din toată România, pe de o parte, și, pe de altă parte, tineri care provin din 32 de țări, precum: Cipru, Muntenegru, Albania, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Irlanda. Acestora li se vor adăuga tineri de pe continental African: Burundi, Uganda, Kenya, Congo, Malawi, dar și din SUA, Chile, Guatemala, Ecuador sau Venezuela.


Participanții sunt tineri ortodocși, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, cu experiență în structurile parohiale sau asociațiile de tineret (ASCOR, ATOR, LTCOR ș.a.).


Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente, între care cele mai importante vor fi:


- Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas);


- Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou → Catedrala Mitropolitană);


- Concertul excepțional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii).


Moderatorul evenimentelor din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.


Evenimentul se încadrează în seria întâlnirilor organizate în anii 2013și 2014 la Baia Mare, în 2015 la Cluj și în 2016 la București, iar anul acesta la Iași.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 3845,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română