Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

IMPORTANT │ BISERICA PAROHIEI „SFINŢII MARTIRI BRÂNCOVENI ȘI SF. SOFIA ȘI-A CINSTIT OCROTITORII

16.08.2017 | Vizualizari: 3452


Numeroși credincioși au participat astăzi, 16 august 2017, la biserica Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia" din municipiul Giurgiu care şi-a sărbătorit ocrotitorii. Manifestările religioase închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni au debutat în ajunul sărbătoririi sfinţilor, cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia în noua biserică parohială.


Evenimentele religioase au continuat şi astăzi cu săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii de către Întâistătătorul eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu un ales sobor de preoţi şi de diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte și Părintele Arhimandrit Teodor Șerban, Vicar Administrativ al eparhiei noastre și stareț al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul, și Părintele Arhimandrit Mihail Muscariu, Exarh al mănăstirilor din Episcopia Giurgiului și stareț al Mănăstirii Comana.


În timpul Sfintei Liturghii, PS Ambrozie a oficiat o hirotonie întru diacon. Prin punerea mâinilor şi prin rugăciuni, Preasfinţia Sa a împărtăşit harul diaconiei monahului Paisie, pe seama Mănăstirii Sf. Ioan Rusul din comuna Slobozia, județul Giurgiu.


În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a vorbit despre credinţa puternică şi despre dragostea faţă de Biserică şi faţă de poporul drept credincios pe care le-au avut Sfinţii Martiri Brâncoveni.

„Sfântul Constantin Brâncoveanu ne oferă un strălucit exemplu și ne lasă un mesaj desosebit de actual la care noi cei din Biserică trebuie să fim cu luare aminte. Voievodul Martir, prin jertfa sa și a familiei sale, ne spune tuturor că trebuie să ne iubim țara și să ne apărăm credința, deoarece pământul în care ne aflăm este un loc sfânt și binecuvântat de Dumnezeu, a subliniat Chiriarhul nostru.

De asemenea, Ierarhul nostru în cuvântul rostit, l-a felicitat şi binecuvântat pe noul slujitor al Sfântului Altar.


La final, Părintele Consilier Ştefan Lucian Ionuţ, parohul bisericii, a mulţumit tuturor oficialităților locale, dar și credincioșilor, pentru prezenţa la aceste evenimente importante din viaţa parohiei. Pentru acest moment al hramului au fost pregătite pachete cu alimente care au fost oferite numeroşilor credincioşi prezenţi.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost așezate spre închinare, într-un loc special amenajat, Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu, care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaşte, Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, adusă de la Schitul Letca Nouă, racla care adăpostește părticele din Sfintele Moaște a mai multor sfinți, adusă de la Mănăstirea Comana și racla cu părticele din moaștele Sfântului Serafim de Sarov, adusă de la Parohia Cămineasca, Protopopiatul Mihăilești. De asemenea, de la noua Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse particele din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.


În continuare, a avut loc premierea copiilor care au participat la Concursul judeţean de pictură „Sfinţii Martiri Brâncoveni", ediția a VII-a, organizat de parohie, în colaborarea cu Episcopia Giurgiului şi Centrul „Ion Vinea" din Giurgiu.***

Înfiinţată în anul 2008, cu binecuvântarea şi prin implicarea Întâistătătorului eparhiei noastre, Parohia „Sfinţii Martiri Brâncoveni" a devenit un punct de reper spiritual foarte important pentru pelerinii din eparhia noastră. În prezent aici sunt în plină desfăşurare ample lucrări la noua biserica a parohiei.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 3429,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română