Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SFINŢII MARI ÎMPĂRAŢI, ÎNTOCMAI CU APOSTOLII, CONSTANTIN ŞI MAMA SA, ELENA, SĂRBĂTORIȚI ÎN PAROHIA POPEȘTI MANUC, PROTOPOPIATUL BOLINTIN
Sfinţii Mari Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena, au fost sărbătoriți duminică, 21 mai 2017, cu bucurie și cu dragoste și în Parohia Popești Manuc din localitatea Săbăreni, județul Giurgiu.


Cu acest prilej, un sobor de preoţi condus de părintele Stuparu Emanuel Ioan, Protoiereu al Protoieriei Bolintin, alături de părintele Pisculungeanu Florian, secretar al Protopopiatului Bolintin, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din localitate.


Toți cei prezenți au avut ocazia să se închine la Sfintele icoane ale Maicii Domnului și Sfinților Împărați Constantin și Elena, precum și la racla cu sfintele moaște ale Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul, de la Mănăstirea Buna Vestire - Bolintin, aduse aici în cadrul procesiunii ce a avut loc în această zi de aleasă sărbătoare.


În final, după ce o mare parte din credincioși s-au împărtășit cu Sfântul Trup și Sânge ale Mântuitorului Iisus Hristos, Părintele Protoiereu a ținut un cuvânt de învățătură celor prezenți, în care a vorbit despre viețuirea Sf. Împărați Constantin și mama sa, Elena, care sunt cinstiți cu multă evlavie în poporul român, pentru pilda vieții lor, pentru dragostea lor față de Hristos și față de Biserică.


Cu ocazia celui de-al doilea hram, la sfârșitul slujbei, preoții Parohiei Popești Manuc au oferit din partea bisericii, Diplome de Prețuire, tuturor cuplurilor cu peste 50 de ani de căsătorie din comuna Săbăreni, fiind felicitați de părintele Schiteanu Petre, parohul bisericii, și de părintele Dragomir Sebastian, de la aceeași parohie, pentru păstrarea valorilor familiei creștin-ortodoxe în comunitatea giurgiuveană.


În continuare, a avut loc slujba punerii pietrei de temelie şi a sfinţirii locului pentru viitorul Așezământ Social-Pastoral „Sf. Mucenic Sebastian” al Parohiei Popești Manuc din Protopopiatul Bolintin.

La această slujbă au participat alături de soborul de preoți, autorități locale și județene, precum și mulțime de credincioși ce au venit să-i cinstească pe Marii Sfinți. De asemenea, la evenimente au participat și membrii Frăției Ortodoxe „Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”, apropiați ai bisericii din localitatea Săbăreni, județul Giurgiu.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 2767,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română