Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

ZI DE ALEASĂ BUCURIE DUHOVNICEASCĂ PENTRU CREDINCIOȘII PAROHIEI CLEJANI DIN PROTOPOPIATUL MIHĂILEȘTI

07.05.2017 | Vizualizari: 814


Astăzi, 7 mai 2017, în Duminica a IV-a după Sfintele Paști (Vindecarea slăbănogului de la Vitezda), Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și de diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Parohiei „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil" din localitatea Clejani, Protopopiatul Mihăileşti.


În cadrul cuvântului de învăţătură, Preasfinția Sa a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică, spunând despre aceasta că este o Evanghelie a comuniunii. Datorită ei învățăm să purtăm de grijă unii față de alții, să trăim ca frații, să nu lăsăm pe nimeni în izolare, în singurătate, să nu lăsăm pe nimeni așa cum a fost lăsat acel slăbanog care, timp de 38 de ani, n-a gasit un om care să-l ajute.


De asemenea, Preasfinția Sa a spus că „modul cu totul milostiv şi dumnezeiesc în care Domnul îl vindecă sufleteşte pe cel slăbănogit de păcat este vrednic de toată luarea aminte: Iisus nu reia firul păcatelor, pentru a nu-1 osândi pe cel ce deja pătimise, nu pune în balanţă fiecare faptă şi răsplata cuvenită, pentru a nu-1 primejdui cu deznădejdea pe cel care gustase îndelung amărăciunea lăsată de păcat, ci i-a adus numai aminte că din cauza păcatului a îndurat atâta suferinţă, pentru ca el să ştie să se ferească de păcat ca de cel mai vătămător lucru".


Să luăm pilda acestei duminici ca leac împotriva deznădejdii şi întărire a răbdării şi credinţei, învăţând de la cel ce odinioară a fost slăbănog, faptul că Hristos este întotdeauna aproape pentru a vindeca singurătatea şi a întâmpina dorinţa noastră de a ne vindeca de rănile trupului şi ale sufletului, a încheiat Întâistătătorul eparhiei noastre.

În continuare, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a evidențiat personalitatea marcantă a Maiorului Miša Anastasijević, ctitorul sfântului locaş, marele filantrop sârb care a vieţuit în acest loc. Ctitorul Mişa Anastasievici s-a stins din viaţă la 27 ianuarie 1885, în vârstă de 82 de ani, fiind înmormântat în incinta bisericii din localitatea Clejani, județul Giurgiu.


La final, Chiriarhul nostru a dăruit Excelenței Sale, Dl. Branko BRANKOVIĆ, Ambasadorul Republicii Serbia în România, o icoană cu chipul Sf. Ierarh Nicolae, albumul „Mănăstirea Comana - istorie, sfințenie și veșnicie", alături de mai multe albume apărute la editura Episcopiei Giurgiului. De asemenea, Preasfinția Sa a dăruit părintelui Cristea Daniel, parohul bisericii, o icoană cu chipul Maicii Domnului și albume ale unor mănăstiri și biserici din eparhia noastră. Tot cu acest prilej, Ierarhul nostru a dăruit preoților slujitori abumul „Schitul Sf. Nicolae din mun. Giurgiu" și cartea Cuvinte Pastorale.La rândul său, părintele paroh a dăruit Preasfinției Sale un set de dichero-trichere și o tipsie având inscripționat vulturul bicefal.Credincioșii prezenți au primit iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă".După oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârşită Taina Botezului pentru fiul părintelui paroh Daniel Cristea, care a primit numele de Dimitrie. Cu acest prilej, Chiriarhul nostru a dorit să evidenţieze importanţa duhovnicească a Tainei Sfântului Botez care înnoieşte spiritual pe cel botezat prin harul Sfintei Treimi, ca fiind poarta de intrare în creştinism, prin care se realizează comuniunea deplină între credincios şi harul Duhului Sfânt.


La finalul Sfintei Taine, Ierarhul nostru a oferit nașilor și părinților micuțului Dimitrie câte o icoană a Maicii Domnului și mai multe daruri. Credincioșii prezenți la acest fericit eveniment au primit iconițe și revista Familia Ortodoxă.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 3780,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română