Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PROFESORII DE RELIGIE AU EFECTUAT UN PELERINAJ ÎN EPARHIA GIURGIULUI

26.04.2017 | Vizualizari: 1136


Astăzi, 25 aprilie 2017, a avut loc întrunirea profesorilor la disciplina Religie din Eparhia Giurgiului. La întâlnirea cu cadrele didactice a fost prezent Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului, alături de părintele Stuparu Emanuel Ioan, protoiereu al Protopopiatului Bolintin, de părintele prof. Daniel Necula, inspector de specialitate la disciplina Religie, și de alți părinți de la Centrul Eparhial.În debutul întâlnirii, profesorii împreună cu Chiriarhul nostru au făcut un popas duhovnicesc la Așezământul monahal „Grădina Maicii Domnului" din localitatea Letca Nouă, județul Giurgiu. Cu acest prilej, le-au fost prezentate istoria zidirii așezământului și activitățile social-filantropice desfășurate aici.După sedința de lucru, care a avut loc în Centrul cultural-pastoral „Gavril Drugănescu", participanții au avut bucuria de a vizita ansamblul brâncovenesc Drugănescu, situat în comuna Floreşti-Stoeneşti, jud. Giurgiu. Acesta cuprinde sediul Protoieriei Bolintin, muzeul etnografic al Episcopiei Giurgiului, chilia „In memoriam Patriarhul Teoctist", în care se regăsesc obiecte personale care au aparținut celui de-al V-lea patriarh al României şi biblioteca „Dimitrie Bolintineanu", care adăpostește un bogat fond de carte.De asemenea, profesorii giurgiuveni au vizitat şi biserica de lemn a Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii - Drugănescu", construită în apropierea centrului pastoral-cultural, care slujeşte folosului duhovnicesc al celor care participă la activităţile misionar-sociale desfăşurate în acest cadru cu o încărcătură istorică aparte. La finalul vizitei, din partea centrului, au primit pachete pentru drum și reviste apărute la Editura Episcopiei Giurgiului.De la centrul cultural, Preasfinția Sa i-a condus pe tineri la Mănăstirea Găiseni, care a împlinit cinci secole de existenţă. Biserica mănăstirii a fost ridicată în secolul al XVI-lea, fiind ctitorie a unuia dintre cei mai importanţi dregători ai lui Neagoe Basarab, Vornicul Drăghici Vintilescu din Floreşti.În continuare, cadrele didactice au ajuns în Parohia Ghionea, Protopopiatul Bolintin, unde au vizitat una dintre cele mai frumoase biserici din Episcopia Giurgiului, grădinița care se construiește în incinta sfântului locas și sala de lectură.Următorul popas duhovnicesc al zilei a fost la Mănăstirea "Buna Vestire" din orașul Bolintin Vale, apoi a urmat Biserica „Sfântul Nicolae", din localitatea Drăgănescu. Cu acest prilej, părintele prof. Petcu Răzvan, parohul bisericii, a explicat pelerinilor semnificația dogmatică a picturii deosebite, realizată de vrednicul de pomenire părinte Arsenie Boca.


A urmat vizita la Sfânta și Voievodala Mănăstire Comana, unde au fost întâmpinați cu multă bucurie de părintele arhim. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din Eparhia Giurgiului și starețul Mănăstirii Comana.


Aici, grupul de profesori a fost condus spre biserica mănăstirii, unde părintele stareț le-a prezentat începuturile monahismului în insulă, după care le-a ținut și un cuvânt duhovnicesc despre liniștea ce trebuie păstrată în mănăstire și biserică, despre familia creștină, dar și despre ascultarea față de dascăli și față de părinti.


În continuare, profesorii giurgiuveni au vizitat întregul complex monahal (Mausoleul eroilor căzuți în Primul Război Mondial, muzeul mănăstirii, Centrul cultural - pastoral Radu Șerban Voievod, Punctul de informare pentru turiști, Biblioteca Sf. Ier. Sava Brancovici), care s-a aflat într-un amplu proces de restaurare, finalizat în anul 2016.


La final, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie a oferit tuturor participanților Albumul monografic "Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din municipiul Giurgiu, alături de alte publicații apărute la editura eparhială, reviste de folos duhovnicesc și iconițe.


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 3765,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română