Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PESTE 100 DE ELEVI DE LA CENTRUL PAROHIAL PENTRU COPII ȘI TINERET „SFÂNTUL STELIAN” AL PAROHIEI OINACU ÎN EXCURSIE LA MAI MULTE OBIECTIVE TURISTICE IMPORTANTE DIN LOCALITATEA COMANA, JUDEȚUL GIURGIU
Joi, 9 martie 2017, în Săptămâna Școala Altfel" din cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!", Centrul parohial pentru copii și tineret Sfântul Stelian din localitatea Oinacu, în colaborare cu Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan" din municipiul Giurgiu, a desfășurat o excursie pentru cunoașterea unor obiective turistice importante din județul nostru.La această activitate au participat peste 100 de elevi din clase IX-XII, sub îndrumarea părintelui prof. Buga Marius, preot la Parohia Oinacu, alături de prof. Anghel Doru, prof. Gheorghiu Corin, prof. Ștefan Mihaela, prof. Velicu Carmen, prof. Coscai Adriana, prof. Bonteanu Cristina, prof. Craiciu Mariana, cadre didactice ale Liceului Teoretic „Nicolae Cartojan".


Excursia a debutat cu vizitarea Parcului Natural Comana, unde cei prezenți au aflat despre aria naturala protejata, în care există specii de plante și animale sălbatice, cu valoare ecologică, științifică și culturală deosebită, având un regim special de protecție și de conservare.


Apoi, elevii s-au împărțit în mai multe grupe, ocazie cu care au explorat traseele din parcul de aventura Comana, tirolianele, grădina și împrejurimile.


A urmat vizita la Sfânta și Voievodala Mănăstire Comana, unde au fost întâmpinați cu multă bucurie de părintele arhim. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din Eparhia Giurgiului și starețul Mănăstirii Comana.


Aici, grupul de elevi și profesori a fost condus spre biserica mănăstirii, unde părintele stareț le-a prezentat începuturile monahismului în insulă, după care le-a ținut și un cuvânt duhovnicesc despre liniștea ce trebuie păstrată în mănăstire și biserică, despre familia creștină, dar și despre ascultarea față de dascăli și față de părinti.


În continuare, alături de Pcuv. părinte Ghelasie Anania, tinerii au mers în spatele mănăstirii, unde este un loc cu o priveliste deosebită spre râul Neajlov, aici descoperind o scară „spirtuală", în sensul că pe fiecare treaptă este scrisă câte o virtute sau câte un păcat. După ce au fost sfătuiți ca fiecare să mediteze la aceste „trepte" și să se întrebe pe care se află, tinerii au vizitat întregul complex monahal (Mausoleul eroilor căzuți în Primul Război Mondial, muzeul mănăstirii, Centrul cultural - pastoral Radu Șerban Voievod, Punctul de informare pentru turiști, Biblioteca Sf. Ier. Sava Brancovici), care s-a aflat într-un amplu proces de restaurare, finalizat în anul 2016.


La finalul excursiei, prin purtarea de grija a Chiriarhului nostru și osteneala obștii Mănăstirii Comana, elevii și profesorii au primit o agapă în trapeza mănăstirii, după care le-a fost oferit Albumul „Mănăstirea Comana istorie, sfinţenie, veşnicie", apărut la editura Episcopiei Giurgiului și mai multe reviste de folos duhovnicesc.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 2838,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română