Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

BINECUVÂNTARE ARHIEREASCĂ PENTRU CREDINCIOȘII PAROHIEI „SF. HARALAMBIE” DIN MUNICIPIUL GIURGIU, CARE ȘI-AU SĂRBĂTORIT OCROTITORUL

10.02.2017 | Vizualizari: 1233


În fiecare an, la data de 10 februarie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie. Sfântul se bucură de o mare evlavie în rândul credincioșilor români, dovada acestui lucru o reprezintă numărul semnificativ de biserici ocrotite de el.


Între acestea se numără și Biserica „Sf. Mc. Haralambie" din Mun. Giurgiu care astăzi, în ziua ocrotitorului său, şi-a primit arhipăstorul, pe Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie.


Cu acest prilej, Preasfinţia Sa, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi de diaconi a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în prezenţa a numeroși credincioşi.


În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a hirotesit întru arhidiacon pe diaconul Eusebiu Velica.


Întâistătătorul eparhiei noastre a adresat celor prezenți un cuvânt despre viaţa Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie.


„Sfinții de altă dată ai Bisericii ne arată adevărata și frumoasa viețuire în Hristos. Unul dintre acești sfinți, chiar printre primii martiri din perioada de început a Bisericii, este Sfântul Haralambie. El este un exemplu de slujire și de iubire a Mântuitorului Iisus Hristos, iar dacă Mântuitorul a spus că mai mare dragoste nimeni nu are ca viața să și‑o pună pentru prietenii săi, vom înțelege că nimic nu este mai de preț, mai însemnat, în lumea aceasta, decât jertfirea propriei vieți pentru Domnul. Așa a făcut și Sfântul Haralambie. Nu a fost singurul martir al Bisericii. În perioada cea mai grea de persecuții pe care a traversat‑o Biserica au fost nenumărați martiri. Sfântul Haralambie este poate martirul cu viața cea mai înaintată. Izvoarele care ne‑au consemnat viața și pătimirea sa ne spun că a murit la 113 de ani, după ce slujise Biserica vreme de peste 80 de ani ca preot și apoi episcop", a spus Preasfinţia Sa.


În continuare, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaş trecuţi la cele veşnice.


Ierarhul nostru a dăruit părintelui Edmond Popa Nicolae, directorul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul" din mun. Giurgiu și parohul bisericii „Sf. Haralambie", mai multe cărti de spiritualitate ortodoxă, iar preotilor slujitori publicatii apărute la editura noastră, precum și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă".


Credincioşii prezenţi s-au închinat la părticele din moaștele Sf. Mc. Haralambie, la particele din Sfintele Moaște ale Sf. Gheorghe și ale Sf. Filofteia, aduse de la Catedrala Episcopală, dar și la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, adusă de la Așezământul Monahal din Letca Nouă.


La final, credincioșii au primit iconițe cu chipul Sf. Sfințit Mc. Haralambie și ultimul număr al revistei eparhiale.Răspunsurile la strană au fost date de corul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul" din Giurgiu, condus de Pr. Prof. George Sebastian Grigorescu.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 3848,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română