Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

ANB la final. Patriarhul României: Mulțumim clerului și credincioșilor care iubesc Biserica și lucrează pentru unitatea ei
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a prezidat miercuri, 8 februarie 2017, ședința anuală a Adunării Naționale Bisericești.


La evenimentul ce a avut loc în Aula Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei din București au participat ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române și mireni din fiecare eparhie a Patriarhiei Române.


Evenimentul a debutat cu slujba de Te-Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal la Catedrala de pe Colina Bucuriei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul Tronos al Patriarhiei Române.


În deschiderea ședinței, Patriarhul României a evidențiat eforturile financiare de susținere a operei social-filantropice a Patriarhiei Române în anul 2016, în contextul unui an dificil.


Pentru susținerea întregii activități de asistență socială și filantropică, inclusiv cheltuielile de personal și de întreținere, și pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2016 la nivelul Patriarhiei Române s-au cheltuit aproape 96 milioane lei. Această sumă indică un progres față de anul trecut, dar și un mare efort pentru anul 2016, a spus Patriarhul României.


În cuvântul său, Ion Aurel Pop, Rector al Universităţii Babeş-Bolyai, a prezentat rolul unificator și de semănător al armoniei din Biserica Ortodoxă Română. Potrivit lui Ion Aurel Pop, dacă facem prea puțin pierdem unitate, iar dacă facem prea mult o stricăm.


Mai departe, profesorul Daniel Fonoage, unul din reprezentanții mirenilor din Arhiepiscopia Albei Iulia, a subliniat că Biserica trebuie să își consolideze poziția de bastion al valorilor creștine și morale.El a subliniat că Biserica are nevoie de o preoțime puternică al cărei glas să mângâie poporul.


În cadrul întrunirii s-a aprobat raportul întocmit de Consiliul Național Bisericesc și s-au formulat propuneri pentru dezvoltarea activităților Bisericii în anul 2017.


La finalul ședinței, Preafericirea Sa a mulțumit tuturor pentru implicarea și buna cooperare în realizarea operei social-filantropice a Bisericii.


Este o mare bucurie când vedem că în ciuda dificultăților s-a mers cu încredere în Dumnezeu, cu o bună cooperare între clerici și mireni, și am ajuns la rezultate frumoase. Mulțumim clerului și credincioșilor care iubesc Biserica, lucrează pentru unitatea ei și în același timp simt bucuria prezenței lui Hristos în sufletul lor, a spus Patriarhul României.


Adunarea Naţională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice şi patrimoniale. ANB este formată din toți ierarhii Sfântului Sinod și câte trei reprezentanți: un cleric și doi mireni, de la fiecare eparhie.


Episcopia Giurgiului a fost reprezentată de Întâistătătorul eparhiei noastre, alături de Pr. Prof. Dr. Lucian Răzvan Petcu, paroh la Parohia Drăgănescu, de dl. Ing. Florian Nicolae și de dl. Ec. Dan Cornel Baranga.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 2733,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română