Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

EPISCOPIA GIURGIULUI: ȘEDINȚA ANUALĂ DE LUCRU A ADUNĂRII EPARHIALE

07.02.2017 | Vizualizari: 890


Astăzi, 7 februarie 2017, la Mănăstirea Comana s-au desfăşurat lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului.


Evenimentul a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în prezenta Chiriarhului nostru, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, condus de Înaltpreacuviosul Părinte Arhim. Dr. Mihail Muscariu, exarhul cultural al mănăstirilor din Eparhia Giurgiului și starețul Mănăstirii Comana.


După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru părintele Patriarh Teoctist, la finalul căreia Întâistătătorul eparhiei noastre a evocat personalitatea marcantă a celui de al V-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, la împlinirea a 102 ani de la nașterea sa.


A urmat slujba de Te–Deum în deschiderea lucrărilor Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului, după care membrii forului deliberativ eparhial, împreună cu ceilalți invitați, au vizitat întregul complex monahal (Mausoleul eroilor căzuți în Primul Război Mondial, lapidariul și muzeul mănăstirii, Centrul cultural - pastoral „Radu Șerban Voievod”, Punctul de informare pentru turiști, Biblioteca „Sf. Ier. Sava Brancovici”), care s-a aflat într-un amplu proces de restaurare, finalizat în anul 2016.


În continuare, Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie a prezentat hotărârea Sfântului Sinod prin care anul 2017 a fost proclamat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești” și “Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, după care a susţinut o meditaţie teologică cu privire la sensul icoanei în Biserică şi în viaţa de zi cu zi a creştinilor.


De asemenea, Preasfinţia Sa a prezentat câteva repere privind educaţia creştină şi principalele programe cu tinerii realizate în anul 2016, după care s-au prezentat rapoartele generale anuale ale sectoarelor administraţiei eparhiale şi proiectele prioritare pentru anul 2017.


Apoi, a fost analizată şi activitatea desfăşurată în parohiile şi mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Giurgiului sub aspect organizatoric-administrativ, pastoral, învăţământ teologic, social-filantropic, patrimoniu bisericesc, viaţa monahală, activitate culturală și editorială, restaurări şi construiri de noi lăcaşuri de cult.


În încheiere, ierarhul nostru a mulțumit tuturor celor care sprijină Biserica în activitățile sale spirituale și sociale, le-a oferit ultimul număr al Revistei Eparhiale și a invitat pe cei prezenți la agapa pentru pomenirea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist Arăpașu, din a cărui inițiativă, în anul 1991 Comana redevine mănăstire de călugari, cu viață monahală de obște.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 3487,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română